SEMBANG WAYANG: Moana

Mengisahkan tentang Moana, seorang anak ketua kepada sebuah kepulauan kecil Motunui yang perlu menjelajah dan merentasi lautan untuk mencari seorang penyelamat bernama Maui. Pulau yang didiami Moana mula ditimpa masalah kerana hati dewi Te Fiti telah dicuri. Kini, Moana yang menjadi pilihan, perlu mencari Maui dan menyelamatkan dunia dari kehancuran! Tajuk: Moana Klasifikasi: PG13 Edaran: Buena Vista… Read More SEMBANG WAYANG: Moana

SEMBANG WAYANG: Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Balqis merupakan seorang kanak-kanak yatim piatu dan boleh berkomunikasi dengan karakter kartun kesukaannya, Upin dan Ipin. Masalah mula timbul apabila rumah anak yatim yang didiaminya mahu digadaikan kepada seorang ahli perniagaan. Balqis bersama Upin dan Ipin perlu mempertahankan rumah anak yatim tersebut dan dengan bantuan penyanyi Rock terkenal, Awie, semuanya bakal menjadi lebih mencabar. Tajuk: Upin Ipin… Read More SEMBANG WAYANG: Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

SEMBANG WAYANG: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Newt Scamander, merupakan seorang pengumpul haiwan magikal, datang ke New York dengan misi tersendiri. Ketibaannya di New York disambut dengan kemunculan makhluk misteri yang mengancam nyawa manusia biasa. Disamping itu, berlaku agenda rahsia untuk mewujudkan ketegangan antara ahli sihir dan manusia. Tanpa sengaja, Newt terlibat di dalam kancah permasalahan ini! Tajuk: Fantastic Beasts and Where… Read More SEMBANG WAYANG: Fantastic Beasts and Where to Find Them

SEMBANG WAYANG: Doctor Strange

Doctor Steven Vincent Strange merupakan seorang doktor pakar saraf yang angkuh. Namun, apabila satu tragedi menimpa dirinya, Strange yang mencuba sedaya upaya untuk memulihkan kesihatannya, mengenali seorang tabib yang boleh merawatnya melalui tenaga mistik. Dek kerana Steven yang tidak mempercayai perkara yang dianggap tahyul itu, perlahan-lahan dia ditunjukkan kehebatan sebenar tentang kuasa tersebut dan mula… Read More SEMBANG WAYANG: Doctor Strange

SEMBANG WAYANG: Deepwater Horizon

Mike dan beberapa krew dihantar ke sebuah pelantar minyak di Mexico untuk menjalankan pemeriksaan. Sewaktu tiba, beberapa perkara mencurigakan berlaku dan menimbulkan situasi tegang antara pengendali pelantar dan pemiliknya. Insiden tidak dijangka terjadi sehingga mengakibatkan pelantar minyak itu bocor dan meletup. Kesemua krew perlu berusaha untuk menyelamatkan diri daripada menjadi korban. Tajuk: Deepwater Horizon Klasifikasi: PG13 Edaran: GSC… Read More SEMBANG WAYANG: Deepwater Horizon

SEMBANG WAYANG: Seoul Station

Apabila seorang gelandangan mula berkelakuan pelik di sebuah stesen keretapi, nasibnya diabaikan oleh semua. Namun, apabila malam berlaku kejadian pelik apabila ramai gelandangan diserang oleh manusia yang berkelakuan pelik. Hye-sun, seorang gadis yang melarikan diri dari rumah akhirnya terperangkap di dalam malapataka ini dan sedang cuba dijejaki oleh ayah dan teman lelakinya. Tajuk: Seoul Station… Read More SEMBANG WAYANG: Seoul Station

SEMBANG WAYANG: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Sejak dari kecil, Jacob sering mendengar kisah pengembaraan datuknya yang penuh misteri. Jacob kurang mempercayai kesahihan kisah tersebut sehinggalah berlaku satu tragedi yang membuka mata Jacob untuk mencari kebenarannya. Jacob akhirnya bertemu dengan sekumpulan kanak-kanak dengan kebolehan istimewa. Pertemuan Jacob membawa kepada ancaman bahaya untuk mereka. Jadi, Jacob perlu bersedia melindungi mereka daripada diburu. Tajuk:… Read More SEMBANG WAYANG: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

10 KOMIK PILIHAN: Bakat Komik Seram Malaysia!

SEMBANG KOMIK: PENCARIAN BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016! Tarikh 22 September 2016 merupakan tarikh permulaan untuk proses membaca dan mengundi untuk komik pilihan korang dalam pertandingan komik online”BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016″ anjuran website komik online, Matkomik! Proses pengundian berlangsung sehinggalah 30 September ini. Jadi, jalankan tanggungjawab korang sebagai pembaca untuk pilih komik thorbaek! Seperti tajuk… Read More 10 KOMIK PILIHAN: Bakat Komik Seram Malaysia!

Lukisan CINCAI! Sekadar mahukan populariti?

SEMBANG KOMIK: KENAPA LUKIS CINCAI? NAK POPULAR JE KE? Aku sebenarnya sedang menaip entri berkaitan 10 KOMIK PILIHAN: PENCARIAN BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016. Jenuh juga nak baca kesemuanya, tapi alhamdulillah dah selesai. Lalu, masa aku duduk break sekejap sambil melayan Facebook, muncul pula beberapa cerita tentang komen pembaca pada komik-komik yang bertanding. Jadi, aku pun… Read More Lukisan CINCAI! Sekadar mahukan populariti?