10 KOMIK PILIHAN: Bakat Komik Seram Malaysia!

SEMBANG KOMIK: PENCARIAN BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016! Tarikh 22 September 2016 merupakan tarikh permulaan untuk proses membaca dan mengundi untuk komik pilihan korang dalam pertandingan komik online”BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016″ anjuran website komik online, Matkomik! Proses pengundian berlangsung sehinggalah 30 September ini. Jadi, jalankan tanggungjawab korang sebagai pembaca untuk pilih komik thorbaek! Seperti tajuk… Read More 10 KOMIK PILIHAN: Bakat Komik Seram Malaysia!

Lukisan CINCAI! Sekadar mahukan populariti?

SEMBANG KOMIK: KENAPA LUKIS CINCAI? NAK POPULAR JE KE? Aku sebenarnya sedang menaip entri berkaitan 10 KOMIK PILIHAN: PENCARIAN BAKAT KOMIK SERAM MALAYSIA 2016. Jenuh juga nak baca kesemuanya, tapi alhamdulillah dah selesai. Lalu, masa aku duduk break sekejap sambil melayan Facebook, muncul pula beberapa cerita tentang komen pembaca pada komik-komik yang bertanding. Jadi, aku pun… Read More Lukisan CINCAI! Sekadar mahukan populariti?

SEMBANG WAYANG: Volkswagen Kuning

Kisah misteri kehadiran kereta Volkswagen kuning yang mengganggu pengguna jalanraya sehingga mengakibatkan kemalangan semakin menjadi buah mulut setiap orang. Insiden yang sama berlaku kepada Fuad dan tunangannya, Sarah ketika pulang ke kampung. Namun kisah mereka tidak berakhir hanya selepas kejadian itu. Mereka mula diburu misteri disebalik kewujudan kereta kuning itu dan penemuan yang amat mengejutkan.… Read More SEMBANG WAYANG: Volkswagen Kuning

SEMBANG WAYANG: Storks

Suatu ketika dahulu, burung-burung Storks bertugas sebagai penghantar bayi kepada manusia. Kini setelah permintaan berubah, Storks mula membuat servis penghantaran barangan. Tulip, seorang bayi terbiar kini berusia belasan tahun perlu dibebaskan sebelum menjadi ancaman kepada Storks. Namun, perkara bertukar menjadi huru-hara apabila Tulip tanpa sengaja mewujudkan kembali servis penghantaran bayi! Tajuk: Storks Klasifikasi: PG13 Edaran: Warner Bros. Pictures Genre: Animasi,… Read More SEMBANG WAYANG: Storks

SEMBANG WAYANG [TB]: Flu (2013)

SEMBANG WAYANG THROWBACK: Flu (2013) Genre: Thriller, Survival | Pengarah: Kim Sung-su | Bahasa: Korea | Tempoh: 2 jam Pelakon: Soo Ae, Jang Hyuk, Park Min-ha, Yoo Hae-jin, Ma Dong-seok SINOPSIS: Sejenis wabak penyakit berjangkit seakan selesema mula merebak di Bundang, sebuah bandar kecil di Seoul, Korea Selatan. Wabak yang masih baharu tidak dapat dikenalpasti puncanya dan merebak sangat pantas dalam masa sehari! Ji-goo, seorang petugas… Read More SEMBANG WAYANG [TB]: Flu (2013)

SEMBANG WAYANG: The Secret Life Of Pets

Mengambil lokasi bandar sibuk Manhattan, pelbagai haiwan peliharaan di sebuah apartment bertingkat menjalani kehidupan mereka seperti biasa, termasuklah seekor anjing comel bernama Max. Sehingga suatu hari, pemilik Max membawa seekor lagi anjing ke rumah tersebut. Berlaku perebutan untuk mendapatkan tempat di hati tuan mereka, sehingga membawa kepada pengembaraan yang tidak dijangka! Tajuk: The Secret Life… Read More SEMBANG WAYANG: The Secret Life Of Pets

SEMBANG WAYANG: Aliff Dalam 7 Dimensi

Aliff mempunya kelebihan untuk melihat dan menentang makhluk halus apabila diberikan saka yang diturunkan daripada bapanya. Aliff sentiasa mahu mengelak dari kebolehannya itu disedari oleh manusia mahupun makhluk halus! Keghairahan Anna terhadap alam ghaib mengundang bahaya kepada dirinya. Oleh kerana Anna adalah sahabat teman sebiliknya, Naim, menjadikan Aliff risau dan perlu membantu Anna. Namun, pertarungan… Read More SEMBANG WAYANG: Aliff Dalam 7 Dimensi

SEMBANG WAYANG: Train to Busan

Apabila virus yang menyebabkan manusia berubah menjadi zombie mula tersebar di Korea Selatan, huru hara mula terjadi. Pada masa yang sama, tren laju KTX yang baru saja bertolak terselamat daripada bencana tersebut. Namun, mereka masih tidak terlepas dari ancaman apabila zombie mula menakluki tren itu juga! Penumpang yang masih hidup perlu berusaha untuk menyelamatkan diri sehingga… Read More SEMBANG WAYANG: Train to Busan

SEMBANG WAYANG: Pekak

Uda, seorang pengedar dadah yang kurang upaya – masalah pendengaran sedang sedaya upada mengumpul duit untuk menampung perbelanjaan rawatannya. Dia kemudian berkenalan dengan seorang gadis dan mula jatuh hati kepadanya. Tajuk: Pekak Klasifikasi: 18 tahun ke atas Edaran: Primeworks Studios Genre: Drama Pengarah: Mohd Khairul Azri Bahasa: Bahasa Malaysia Tayangan Malaysia: 01 September 2016 Tempoh: 1 jam 36 minit Pelakon:… Read More SEMBANG WAYANG: Pekak

SEMBANG WAYANG: Kubo and the Two Strings

Berlatarbelakangkan sebuah perkampungan Jepun zaman dahulu, seorang kanak-kanak si penglipur lara, Kubo yang tinggal bersama ibunya kini mula diburu oleh Dewa Bulan. Untuk melindungi dirinya, Kubo perlu mencari kelengkapan perisai pahlawan disamping dua makhluk lain; seekor monyet bernas dan seekor kumbang samurai. Pengembaraan yang penuh cabaran menanti mereka! Tajuk: Kubo and the Two Strings Klasifikasi: PG13 Edaran: United… Read More SEMBANG WAYANG: Kubo and the Two Strings