SEMBANG WAYANG: Maze Runner: The Scorch Trials

maze

Lanjutan kepada filem pertama, setelah Thomas dan kawan-kawannya berjaya melepaskan diri dari MAZE dan ancaman WCKD, pengembaraan mereka kini menempuhi kawasan tandus dan terbiar. Mereka bakal melalui pelbagai cabaran dan rancangan jahat WCKD!

Tajuk: Maze Runner: The Scorch Trials

Edaran: 20th Century Fox

Genre: Aksi, Pengembaraan, Suspen

Pengarah: Wes Ball

Bahasa: English

Tayangan Malaysia: 10 Sep 2015

Tempoh: 132 minit

Pelakon: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario

Sembang:

Mudah sangat kan jalan cerita dia? Sangat straight forward.. Siapa yang biasa menonton kisah adaptasi novel  dengan tema yang sama mesti akan rasa seperti kisah dan idea yang berulang, cuma olahan dan jalan cerita yang beza.. kan? Tapi tak dinafikan babak-babak aksi dan thrill di dalam filem ini ditunjukkan dengan baik. Aku terhibur masa menonton sebab ada beberapa scenes yang buat aku terkejut, sedih, lawak.. tapi semua tu agak secukup rasa dan tidak melampau. Ini filem yang seronok, tak bosan menonton.. Ada la beberapa perkara yang boleh diagak kemana jalannya (klise). Overall, menghiburkan, menarik dan pergilah korang menonton!

Notapoyo.. aku ada beli complete set novel tapi buku satu pun tak habis baca lagi. Haha. BTW, for the last movie, terima kasih sebab tak bikin dua part yang lain!!

POPKON:

popkonX4

Ini SEMBANG aku saja. Kalau korang ada yang lagi best, sila tinggalkan diruangan komen

keyword: Maze Runner The Scorch Trials review, Maze Runner 2 review, Maze Runner The Scorch Trials movie review, movie, sembang wayang, movie review, maze runner 2015, filem 2015

Advertisements

One thought on “SEMBANG WAYANG: Maze Runner: The Scorch Trials

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s