SEMBANG BUKU: Steal Like An Artist dan Show Your Work

Masa aku mula untuk meneruskan kehidupan dalam bidang lukisan komik ni, aku selalu tercari-cari buku rujukan yang ada.. yang boleh bantu aku untuk mulakan hidup, beri semangat atau metod terbaik sebagai asas permulaan. Tapi mula tu takdelah mula sangat.. Aku dah mulakan suku jalan. Bila tiba satu persimpangan yang buat aku terhenti, aku perlu berfikir.… Read More SEMBANG BUKU: Steal Like An Artist dan Show Your Work

Kekuatan tenaga manusia ‘biasa’!

Morning kengkawan. Another random quick sketch. Haruno Sakura. Watak animanga onna kedua aku jatuh cinta selepas Shizuka (Doraemon). Some people might hate her sebab dia digambarkan sebagai the weakest link dalam Team 7. Bagi aku, dia adalah watak yang paaaling jujur dalam Naruto. Sebab apa, dia memang lemah sebab dia tiada bloodline power mcm Sasuke… Read More Kekuatan tenaga manusia ‘biasa’!

Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

SEMBANG WAYANG: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan

Mengisahkan seorang pemuda bernama Eren Yeager yang mempunyai kebolehan luarbiasa untuk membantu melindungi tempat tinggalnya dari serangan makhluk gergasi (titan). Dengan menyertai Scouting Legion, Eren berazam untuk menghapuskan semua titan yang telah mengancam dan memusnahkan kampung halamannya. Tajuk: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan Edaran: GSC Movies (Malaysia), Toho Company (Jepun) Genre: Aksi, Pengembaraan, Suspen, Keganasan Pengarah:… Read More SEMBANG WAYANG: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan