SEMBANG BUKU: …And Oh, These are My Superpowers!

Kita semua ada superpowers! Tapi disebabkan kita selalu sangat mengelak dari menunjukkan kebolehan kita, menjadikan kita lupa tentangnya. Hey, kalau korang superhero, apakah kebolehan yang korang nak? Apa sebenarnya kebolehan yang korang ada tu? Ini bukan buku sembarangan. Melaluinya korang boleh mengikuti perjalanan lima lagenda superhero bersama pengalaman mereka! Tajuk: …And Oh, These are My Superpowers… Read More SEMBANG BUKU: …And Oh, These are My Superpowers!

SEMBANG WAYANG: Batman v Superman: Dawn of Justice

Kesinambungan dari filem “Man of Steel”, Bruce kini menyimpan dendam kepada Superman yang dianggap lebih kepada ancaman daripada penyelamat bumi. Disamping itu, agenda jahat daripada Lex Luther Jr. yang mahukan pertelingkahan antara Batman dan Superman berterusan. Tajuk: Batman v Superman: Dawn of Justice Klasifikasi: P13 Edaran: Warner Bros. Pictures Genre: Aksi, Superhero Pengarah: Zack Snyder Bahasa: English… Read More SEMBANG WAYANG: Batman v Superman: Dawn of Justice

SEMBANG SAJA: Beli app dari Google Play Store

Alkisah hari ni gatal-gatal nak beli app dari Google Play Store. Disebabkan baru tukar kad, jadi kena update payment info untuk kad debit dalam akaun tu. Bila dah update, dapat mesej berjaya daftar. Tapi transaksi pembelian tak berjaya. Buat update dua tiga kali kat akaun tu pun masih tak berjaya. Sesudah mereput dengan beberapa cubaan,… Read More SEMBANG SAJA: Beli app dari Google Play Store

SEMBANG BUKU: #VILLAGEPEOPLE

Pengguna laman media sosial Instagram semestinya mengenali salah seorang tokoh sensasi ini! ‘Village people’ merupakan gelaran yang digunakan oleh Faizdickie untuk peminat dan pengikut profilnya. Kini dengan jumlah followers melebihi 600, 000 beliau tampil dengan sebuah kompilasi yang pastinya buat korang geli hati! Tajuk: #VILLAGEPEOPLE Genre: Personaliti popular / Kompilasi Penulis: Faizdickie Penerbit: Dubook Press Sdn. Bhd., 2015… Read More SEMBANG BUKU: #VILLAGEPEOPLE

SEMBANG BUKU: Quiet – Kuasa Introvert!

Toleh kanan, toleh kira, kalau korang sedar sebenarnya introvert lebih ramai berbanding extrovert! Apa tu introvert dan extrovert? Kalau korang masih tak tahu, itu adalah dua perbandingan sikap dan kelakuan manusia yang dikelaskan dalam kelompok terbesar. Introvert lebih suka untuk duduk dan dengar berbanding extrovert yang lebih aktif dalam tindakan dan pergaulan. Walaupun kelompok introvert… Read More SEMBANG BUKU: Quiet – Kuasa Introvert!

SEMBANG WAYANG: The Divergent Series: Allegiant

Setelah bertungkus-lumus untuk membebaskan diri mereka daripada jajahan penguasa yang zalim, Beatrice Prior (Tris) dan Tobias Eaton (Four) berasa seperti situasi yang sama masih berulang walaupun dengan pemerintah yang baharu. Sesuatu perlu dilakukan, jadi mereka bertindak untuk keluar dari Chicago dan menjelajah ke kawasan luar tembok. Sangkaan Tris benar belaka apabila mereka diselamatkan oleh sekumpulan manusia yang menggelarkan diri mereka… Read More SEMBANG WAYANG: The Divergent Series: Allegiant

SEMBANG SAJA: Cuai Itu Rugi! – PART II

<< SAMBUNGAN DARI PART I KEKECEWAAN DALAM BELASUNGKAWA Oh, kalau korang terfikir dalam entri sebelum ni, “Eh, bukan kena copet ke? Kenapa kata kad pengenalan dia HILANG pulak?” Hmm.. ada ceritanya untuk perkara tu. Yelah, kalau korang declare dalam report yang wallet korang tu dicuri, maknanya korang TAK PERLU bayar denda macam yang dinyatakan di… Read More SEMBANG SAJA: Cuai Itu Rugi! – PART II

SEMBANG WAYANG: Kung Fu Panda 3

Po kembali beraksi! Kali ni Po dipertemukan dengan bapanya dan mereka akan menjelajah ke suatu tempat yang dipenuhi dengan panda-panda lain. Ancaman daripada pahlawan purba yang kembali menuntut bela di atas kematiannya bernama Kai telah memaksa Po untuk beraksi dan juga melatih sekampung panda untuk bersama berjuang! Tajuk: Kung Fu Panda 3 Klasifikasi: Umum Edaran: 20th Century Fox Genre:… Read More SEMBANG WAYANG: Kung Fu Panda 3

SEMBANG WAYANG: London Has Fallen

Apabila Perdana Menteri British meninggal dunia, pemimpin-pemimpin dari 40 buah negara perlu berkumpul di Kota London untuk menghadiri majlis pengebumian sebagai tanda hormat. Namun, majlis yang dikatakan paling ‘dilindungi’ di dalam dunia itu bertukar menjadi tragedi apabila pelbagai lokasi dikenali diletupkan dan pemimpin-pemimpin ini menjadi sasaran. Mike berjaya meloloskan diri bersama Perdana Menteri US tapi… Read More SEMBANG WAYANG: London Has Fallen