My 10th Ghost [PILOT VER.]

dc8af287-77b0-405a-bc69-76a35063578f

SINOPSIS

My 10th Ghost [PILOT VER.]

Mengikuti kisah Mint, seorang remaja yang boleh berinteraksi dengan makhluk-makhluk halus bergelar Fortis dan Vacuas. Banyak persoalan yang bermain difikiran Mint; tentang kebolehan dan keturunannya yang misteri. Mint perlu mencari jawapan disamping juga berlatih menggunakan kebolehan yang dimiliki untuk melindungi dirinya.

TRIVIA: Ini komik yang sepenuhnya aku buat menggunakan iPad mini (bahagian satu) dan iPad (bahagian dua). Aku gunakan beberapa app untuk dapatkan hasil yang okay. Antara app yang aku pernah guna adalah Procreate dan Sketchbook.

Tapi bagi aku yang paling penting adalah stylus yang selesa. Selepas stylus pertama aku (Wacom) dengan rubber tip tu dan rosak dan susah nak jumpa replacement rubber nib tu, aku tukar-tukar banyak stylus. Yang murah dan mahal pun. Tapi tetap takde keserasian mutual macam stylus pertama tu.. Isk isk… Selepas tengok progress lukisan komik bahagian kedua tu tak berapa menjadi, aku stop dan beralih kepada tablet. Terus aku tak sambung.

TRIVIA 2: Sekarang aku dalam usaha untuk buat reboot komik ni dalam bentuk webtoon! Masih dalam progress sebab buat santai-santai je. Harap dapat dihasilkan dengan baik nanti! Berusahalah~

Bahagian [Click untuk baca]

10G – Bahagian 1

10G – Bahagian 2

Kalau korang ada sebarang komen atau cadangan, jangan segan silu menaip kat bawah tu tau! Atau baca sahaja “My 10th Ghost-Bahagian 1” melalui website MatKomik di sini!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s