Uchouten Love!

480ba379-dd77-44e0-a390-17b7ecaa1fa2

SINOPSIS

Uchouten Love! [Ecstasy Love!]

Mengisahkan tentang pertemuan tak terduga Adie dan Diya di dalam sebuah tren. Adie sudah lama memerhatikan Diya kerana mereka selalunya akan menaiki tren yang sama pada waktu yang sama setiap hari. Suatu hari Adie tanpa sengaja menyelamatkan seorang gadis pemalu, Irene. Tanpa Adie sedari, pertemuannya dengan dua orang gadis bukan sekadar pertemuan biasa kerana ada peristiwa terbesar bakal terjadi kepada mereka dan juga dunia!

TRIVIA: Ini komik pertama yang aku hasilkan pada tahun 2012 dengan ball pen, ambil gambar dengan phone Sony Xperia V aku dulu dan edit sikit-sikit dan buat dialog guna app PicsArt dalam phone tu! Haha. Bahagian kedua komik ni aku sambung literally dua tahun selepas bahagian pertama sebab kehidupan waktu tu agak kelam kabut dan aku jarang sangat melukis. Penghujung 2014 aku dahmampu beli iPad mini, jadi aku gunakan iPad untuk hasilkan komik tu secara digital pula.

Tapi tersekat sampai bahagian empat je sebab aku tak pan pun untuk jalan cerita ni. Plot berkembang ntah ke mana. Haha. Sepatutnya hanya kisah cinta biasa saja, tapi terus menuju komik apa ntah.

Bahagian [Click untuk baca]

UL! – Bahagian 1

UL! – Bahagian 2

UL! – Bahagian 3

UL! – Bahagian 4

Kalau korang ada sebarang komen atau cadangan, jangan segan silu menaip kat bawah tu tau! Atau baca sahaja “Uchouten Love!” melalui website MatKomik di sini!

One thought on “Uchouten Love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s