SEMBANG WAYANG: Attack on Titan 2 : End of the World

Eren kini menjadi sasaran dan dianggap ancaman kepada manusia setelah dia berubah menjadi titan dihadapan rakan-rakan perjuangannya yang lain. Ketika mahu dijatuhi hukuman bunuh, dia dilarikan oleh seekor titan intelek sepertinya dan kemudian diselamatkan oleh Kapten Shikishima. Kapten Shikishima menceritakan latar belakang Eren dan mengajaknya berjuang bersama. Eren bertemu rakan-rakan yang lain dipertengahan jalan. Sewaktu menjalankan misi, mereka… Read More SEMBANG WAYANG: Attack on Titan 2 : End of the World

Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

SEMBANG WAYANG: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan

Mengisahkan seorang pemuda bernama Eren Yeager yang mempunyai kebolehan luarbiasa untuk membantu melindungi tempat tinggalnya dari serangan makhluk gergasi (titan). Dengan menyertai Scouting Legion, Eren berazam untuk menghapuskan semua titan yang telah mengancam dan memusnahkan kampung halamannya. Tajuk: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan Edaran: GSC Movies (Malaysia), Toho Company (Jepun) Genre: Aksi, Pengembaraan, Suspen, Keganasan Pengarah:… Read More SEMBANG WAYANG: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan

SEMBANG WAYANG: Inside Out

Mengikuti kisah Riley yang terpaksa berpindah bersama keluarganya ke San Francisco. Untuk Riley (dan semua manusia), kehidupannya dibantu oleh emosinya iaitu Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Anger (Lewis Black), Disgust (Mindy Kaling) dan Sadness (Phyllis Smith). Inside Out membawa penonton meneroka kisah dan pengembaraan didalam fikiran manusia! Tajuk: Inside Out Edaran: Walt Disney Studios Motion Pictures Genre:… Read More SEMBANG WAYANG: Inside Out