SEMBANG BUKU: Steal Like An Artist dan Show Your Work

Masa aku mula untuk meneruskan kehidupan dalam bidang lukisan komik ni, aku selalu tercari-cari buku rujukan yang ada.. yang boleh bantu aku untuk mulakan hidup, beri semangat atau metod terbaik sebagai asas permulaan. Tapi mula tu takdelah mula sangat.. Aku dah mulakan suku jalan. Bila tiba satu persimpangan yang buat aku terhenti, aku perlu berfikir.… Read More SEMBANG BUKU: Steal Like An Artist dan Show Your Work

Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Siapa PeKOMIK?

Ehh.. Kalau anda peminat komik Malaysia, mesti tahu PeKOMIK atau Persatuan Penggiat Komik Malaysia. Mula ditubuhkan pada tahun 2006 dan menjadi badan berdaftar pada 2008, PeKOMIK adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang ditubuhkan oleh penggiat dan artis komik tempatan. Mereka gigih dalam usaha memartabatkan industri komik tempatan dan menjadikan komik sebagai satu media yang boleh diterima… Read More Siapa PeKOMIK?