Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

SEMBANG KOMIK: Caraku dan caranya berbeza!

“Are you copying someone’s style?” “Yes, this is not my style. I keep referring to this artist and his works.” “Why not develop your own?” Haaa. Mencabar tak soalan tu? Bagi seorang pelukis, sesuatu yang perit bila ada responden yang mengatakan; “Lukisan awak tu macam bla bla bla laa.” Terasa? Memanglah. Tapi sebagai pelukis baru,… Read More SEMBANG KOMIK: Caraku dan caranya berbeza!