SEMBANG KOMIK: 10 Komik Pilihan dari CKOM 2015!

Penantian mereka bakal berakhir! Tanggal 30 November 2015, merupakan hari terakhir untuk mereka yang mahu menghantar karya mereka sebagai penyertaan Cabaran Komik Online Malaysia (CKOM) 2015 anjuran Mat Komik! 10 Disember 2015 pula adalah hari terakhir untuk voting, naikkan view dan comment komik kegemaran korang! Tak lama lagi ni akan keluarlah senarai pemenang tu kan? Whoa..… Read More SEMBANG KOMIK: 10 Komik Pilihan dari CKOM 2015!

Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Siapa PeKOMIK?

Ehh.. Kalau anda peminat komik Malaysia, mesti tahu PeKOMIK atau Persatuan Penggiat Komik Malaysia. Mula ditubuhkan pada tahun 2006 dan menjadi badan berdaftar pada 2008, PeKOMIK adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang ditubuhkan oleh penggiat dan artis komik tempatan. Mereka gigih dalam usaha memartabatkan industri komik tempatan dan menjadikan komik sebagai satu media yang boleh diterima… Read More Siapa PeKOMIK?