SEMBANG KOMIK: 5 Aplikasi Melukis Komik

Kalau nak ikutkan aplikasi (atau software) untuk melukis ni memang banyak, tapi tak semua yang fokus / khusus untuk penghasilan komik. Sebenarnya korang nak guna aplikasi apa pun boleh, ikutlah pada keselasaan dan keserasian korang dengan aplikasi tersebut. Aku sendiri, bermula dengan lukisan manual, kemudian barulah berjinak-jinak melukis secara digital bermula dengan iPad dan sekarang pengguna tablet… Read More SEMBANG KOMIK: 5 Aplikasi Melukis Komik

Kekuatan tenaga manusia ‘biasa’!

Morning kengkawan. Another random quick sketch. Haruno Sakura. Watak animanga onna kedua aku jatuh cinta selepas Shizuka (Doraemon). Some people might hate her sebab dia digambarkan sebagai the weakest link dalam Team 7. Bagi aku, dia adalah watak yang paaaling jujur dalam Naruto. Sebab apa, dia memang lemah sebab dia tiada bloodline power mcm Sasuke… Read More Kekuatan tenaga manusia ‘biasa’!