SEMBANG WAYANG: The Intern

Ben Whittaker merupakan seorang ahli perniagaan yang sudah bersara dan kini berumur 70 tahun. Walaupun begitu, dia selalu rasa tak senang duduk dan sentiasa melakukan pelbagai aktiviti untuk mengisi masa lapangnya. Sehinggalah dia terjumpa satu iklan yang mencari pelatih senior disebuah syarikat perniagaan fesyen internet yang diterajui oleh seorang wanita muda dan berkaliber, Jules Ostin. Tajuk:… Read More SEMBANG WAYANG: The Intern

Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Selamat pagi semua! Tahu tak, kadang-kadang tu kita buat benda untuk mengarut atau gedik-gedik je boleh jadi fokus sampai bersungguh-sungguh.. Haduii.. Kisahnya, aku nak join satu contest (contest ke? ke proposal? entah..) ni yang memerlukan aku mereka maskot sempena Malaysia menjadi tuan rumah Sukan Sea ke-29. Mencabar juga nak cipta karekter ni supaya maskot-applicable.. ceewah.… Read More Cipta Maskot Sukan Sea.. dan paper doll!

Siapa PeKOMIK?

Ehh.. Kalau anda peminat komik Malaysia, mesti tahu PeKOMIK atau Persatuan Penggiat Komik Malaysia. Mula ditubuhkan pada tahun 2006 dan menjadi badan berdaftar pada 2008, PeKOMIK adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang ditubuhkan oleh penggiat dan artis komik tempatan. Mereka gigih dalam usaha memartabatkan industri komik tempatan dan menjadikan komik sebagai satu media yang boleh diterima… Read More Siapa PeKOMIK?