SEMBANG KOMIK: 5 Aplikasi Melukis Komik

Kalau nak ikutkan aplikasi (atau software) untuk melukis ni memang banyak, tapi tak semua yang fokus / khusus untuk penghasilan komik. Sebenarnya korang nak guna aplikasi apa pun boleh, ikutlah pada keselasaan dan keserasian korang dengan aplikasi tersebut. Aku sendiri, bermula dengan lukisan manual, kemudian barulah berjinak-jinak melukis secara digital bermula dengan iPad dan sekarang pengguna tablet… Read More SEMBANG KOMIK: 5 Aplikasi Melukis Komik

SEMBANG KOMIK: 10 Tips Aku Mahu Melukis Komik!

“Korang bermula sebagai seorang peminat komik dan hari ni datang feel untuk pasang impian menghasilkan komik sendiri suatu hari nanti. Say what.. LANGSUNG TAK MUSTAHIL!” Sebenarnya phrase di atas adalah kesimpulan kisah hidup aku yang tak seberapa ni. Ya, 24 tahun dahulu aku ingat bagaimana gembiranya aku menang tempat kedua pertandingan mewarna di tadika (masih… Read More SEMBANG KOMIK: 10 Tips Aku Mahu Melukis Komik!