Sejauh mana anda sudah pergi?

SEMBANG KOMIK: Sejauh mana anda sudah pergi? Beberapa tahun dahulu, menjadi pelukis komik hanyalah sekadar angan-angan kosong saya. Waktu itu, melukis hanyalah untuk suka-suka dan saya sangat suka berkongsi lukisan saya walaupun saya sedar, hasilnya bukanlah sehebat mana. Tetapi, apa yang saya tidak sedar, bila saya mula berkongsi lukisan, saya mula ‘mencipta’ kawan-kawan baru dikalangan… Read More Sejauh mana anda sudah pergi?

SEMBANG KOMIK: Cerita atau Lukisan.. Mana LEBIH PENTING?

Hello semua! Mesti korang pun pernah berhadapan dengan percanggahan pendapat; “Kalau cerita tu best, orang tak kisah pun lukisan teruk..” “Lukisan kenalah mantap! Apa ada kisah jalan cerita dia.. Yang penting lukisan dia best weh..” Ini antara topik perdebatan yang boleh menjadi serius di dalam penghasilan komik. Ramai yang mempertikaikan antara satu sama lain dan bertindak… Read More SEMBANG KOMIK: Cerita atau Lukisan.. Mana LEBIH PENTING?

Pengalaman KOMIK DEBUT! – Sayang Ummi

Siapa yang suka melukis dan minat pada komik mesti ada angan-angan atau impian untuk hasilkan sebuah komik, kan? Alhamdulillah, aku tak sangka sesuatu yang menjadi angan-angan aku dulu, kini sudah tercapai! Pada bulan Julai 2015, komik sulung-baby pertama-komik debut aku selesai dicetak dan bersedia untuk dipasarkan dengan tajuk “SAYANG UMMI”. Komik ini diterbitkan oleh Humaira Publications.… Read More Pengalaman KOMIK DEBUT! – Sayang Ummi